Bestellen Uien en Knoflook

In oktober is het tijd om winteruien en knoflook te planten. Bestellen en afrekenen in de winkel.
Bestellen uiterlijk zaterdag 3 september 2022. We verwachten dat tussen 19/ 24 september 2022 de winteruien  en de knoflook kunnen worden opgehaald.

Radar biologische ui is kwalitatief een van de betere winteruien. De maat 22-26 mm is makkelijker met de hand te poten en geeft uitgegroeid, een hoger aantal dikke uien (< 70 mm). 500 gram is ongeveer 60/63 stuks.

Prijs 2022: € 3,- per 500 gram

Morado knoflook is een van origine Spaanse knoflook soort met paars-rode tenen. Uit onderzoek blijkt dat de Morado het meeste van de stof allicine bevat, de “natuurlijke” penicilline. Morado krijgt een stevige bloemstengel, waar in de zomer ook bloemen in komen. Mooi om te zien, en lekker om te eten. Voor lange bewaring is het verstandig om deze bloemen te verwijderen. Zo voorkom je dat alle groeikracht in de bloem verdwijnt. Knoflook is nog steeds niet via zaad te vermeerderen, alhoewel hier wel zaadfirma’s op kruisen.

Prijs 2022: € 6,25 per 500 gram

Vallelado knoflook heeft witte tenen met mild pittige smaak. De opbrengst van herfstplantgoed is over het algemeen beter. Het nadeel van herfstplant kan zijn, onkruid en nattigheid. Planten in ruggetjes op een warme zonnige plek. Oogsttijdstip is Juli, of eerder als vers of als bosknoflook. Probeer eens een blaadje op de boterham of in de salade, heerlijk mild.

Prijs 2022: € 6,25 per 500 gram

Terug