Tuininfo

Het complex: een badkuip
VTV-Huizen grenst aan het Gooimeer (heel vroeger de Zuiderzee) en is omsloten door sloten en een singel. Niet verwonderlijk dus dat we vette zeeklei als basisgrondsoort hebben. En omdat we volledig omsloten zijn door dijkjes, tuinieren we min of meer in een badkuip. Al het overtollige regenwater wordt over de dijk heen gepompt door een elektrische pomp in de Singel bij de Friesewal.

De tuinen
Er zijn 152 genummerde tuinen van 200 m². Deze zijn vaak onderverdeeld in tuinen van 50 of 100 m². Dat resulteert in zo’n 240 verhuurde tuinen, die worden verzorg door 218 leden. Daarbij komen nog de leden die geen tuin huren, maar tuinieren op de tuin van een ander lid. Samen vormen zij de ruim 255 leden van de VTV.

Wat biedt VTV-Huizen?
Wat heeft de VTV te bieden aan iemand die een tuin wil huren?  Allereerst een stukje tuin natuurlijk, maar er is veel meer. We hebben een grote parkeerplaats, een verenigingsgebouw met centrale ruimte, toilet, winkel en een werkplaats. In de laatste bevindt zich een uitgebreid machinepark met o.a. 2 tuinbouwtractoren, frees, spitploeg, maaimachine en nog veel meer. Al deze machines worden ingezet door vrijwilligers om het de tuinders gemakkelijk te maken en om het complex te verzorgen. Ieder lid kan in de winkel tegen betaling van een borg een sleutel krijgen van het toilet.

Sociaal netwerk
In het tuinseizoen wordt er op vaste momenten van de dag voor de leden gratis koffie en thee geschonken, bij goed weer op het terras. Een gelegenheid bij uitstek om met elkaar te leren kennen.
Ook worden er workshops door eigen leden verzorgd, omdat we het onderlinge contact belangrijk vinden.
Via ons digitale forum op deze site kunnen leden ideeën en kennis uitwisselen.

Kijken op het complex via een drone
De volkstuin is door een hek afgesloten. Leden kunnen via de winkel tegen borg een sleutel verkrijgen en zijn vanaf zonsopgang welkom. Het hek wordt bij zonsondergang door de laatste bezoeker gesloten. Aangezien het complex als particulier geldt, is het verboden terrein voor onbevoegden.

NIET VERGETEN!
6 april en 25 mei plantjesmarkt op het tuincomplex.

X