Lezing over de ringslang

Op donderdag 23 februari om 13.00 uur geeft Tariq Stark van Stichting RAVON (Reptielen en Amfibieën Onderzoek Nederland) een lezing over de ringslang. Aansluitend starten we met het aanleggen van de eerste broeihoop in Huizen.

In de omgeving van Huizen worden regelmatig ringslangen waargenomen. De ringslangen die in de omgeving van Huizen worden gezien, zijn waarschijnlijk afkomstig van populaties in het Naardermeer, de Ankeveense Plassen en langs het Gooimeer. Door geschikte ei- afzetplekken te creëren, in de vorm van broeihopen, wordt de verspreiding van de ringslang gestimuleerd.

In april en mei paren ringslangen vlak bij de plek waar ze overwinterd hebben. De vrouwtjes leggen in juni of juli 10 tot 40 ovale eieren in rottend materiaal (compost, bladhopen en mesthopen). Bij rotting ontstaat de warmte die nodig is voor de ontwikkeling van de eieren.

BU bent van harte welkom om de lezing bij te wonen en te helpen bij het aanleggen van de broeihoop. Graag aanmelden via gemeente@huizen.nl. Geeft u daarbij aan of u ook wil helpen met de broeihoop of dat u alleen de lezing bijwoont? Na aanmelding ontvangt u alle informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...

NIET VERGETEN!
6 april en 25 mei plantjesmarkt op het tuincomplex.

X