Vergeten groenten

Een goede definitie van vergeten groenten is er niet. Over het algemeen wordt er gedacht aan onder meer rapen, knollen en kolen. Voorbeelden van vergeten groenten zijn pastinaak, schorseneren, aardpeer, meiraap, raapstelen, koolrabi, koolraap en postelein.

Zeekraal en lamsoor worden ook vaak gezien als vergeten groenten. Dat zijn een paar van de weinige groentesoorten die hier al duizenden jaren gegeten worden. Veel andere groenten hebben we overgenomen van de Romeinen, Arabieren of uit andere werelddelen.

Waar kan je vergeten groenten kopen?

Veel vergeten groenten zijn seizoensgroenten die vroeger vaker gegeten werden. Sommige groenten zijn in het voorjaar en de zomer verkrijgbaar en andere juist in de winter. Het kan zijn dat je niet alle groenten in elk jaargetijde in de winkel kunt krijgen. Een uitzondering hierop zijn raapstelen. Die kennen 2 seizoenen. Ze zijn verkrijgbaar in maart, april, mei en daarna in augustus, september en oktober. In de biologische zaadhandel zijn zaden te koop om deze vergeten groeten zelf te kweken op de tuin.

Bron: https://www.voedingscentrum.nl/

Bestel voor 3 september
Uien en knoflook

OK
X