Tuininfo

Het complex: een badkuip
VTV-Huizen grenst aan het Gooimeer (heel vroeger de Zuiderzee) en is omsloten door sloten en een singel. Niet verwonderlijk dus dat we vette zeeklei als basisgrondsoort hebben. En omdat we volledig omsloten zijn door dijkjes, tuinieren we min of meer in een badkuip. Al het regenwater moet over de dijk heen gepompt worden. Niet door de windmolen aan het Gooimeer, die kan dat nooit trekken, maar door een elektrische pomp in de Singel bij de Friesewal.

De tuinen
Er zijn 152 genummerde tuinen van 200 m² maar deze zijn vaak onderverdeeld in tuinen van 50 of 100 m². Het resulteert in zo’n 230 verhuurde tuinen en evenzoveel huurders. Tel daar de hulptuinders en een aantal belangstellenden bij op en dan heb je het aantal leden van de VTV.

Wat biedt VTV-Huizen?
Wat heeft de VTV te bieden aan iemand die een tuin wil huren?  Allereerst een stukje tuin natuurlijk, maar er is veel meer. We hebben een grote parkeerplaats, een verenigingsgebouw met centrale ruimte, toilet, winkel en een werkplaats. In dat laatste bevindt zich een uitgebreid machinepark met o.a. 2 tuinbouwtractoren, frees, spitploeg, maaimachine en nog veel meer. Al deze machines worden ingezet door vrijwilligers om het de tuinders gemakkelijk te maken en om het complex er goed uit te laten zien.

Gewoon wandelen of kijken via een drone
De volkstuin is door een hek afgesloten. Leden kunnen via de winkel tegen borg een sleutel verkrijgen en zijn vanaf zonsopgang welkom. Het hek wordt met zonsondergang door de laatste bezoeker gesloten.  Publiek is overdag eveneens welkom, mits men op de paden blijft.

Sociaal netwerk
En wat misschien belangrijker is: VTV-Huizen biedt een sociaal netwerk waar tuinders met al hun tuindersvragen terecht kunnen. Niet voor niets verzorgen we met vrijwilligers (buiten Coronatijd) dagelijks 2 of 3 koffiepauzes waarin we voor de leden gratis koffie/thee hebben. Ook worden er workshops door eigen leden verzorgd, omdat we het onderlinge contact belangrijk vinden.

Op 15 december a.s. wordt een Algemene Leden Vergadering gehouden in de kantine van het complex

X