Over ons

De volkstuinvereniging VTV-Huizen is opgericht in 1975 en is in 1983 verhuisd naar het huidige complex dat destijds ‘In de boomgaard’ heette. Deze naam hebben wij behouden. Het is een prachtige plek grenzend aan het Gooimeer omringd door sloten die de waterafvoer en -toevoer reguleren.

De vereniging telt zo’n 250 leden die variëren in de leeftijd van rond de twintig tot halverwege de tachtig. De tuinen die gehuurd kunnen worden beslaan oppervlaktes van 50, 100 of 200m2. Het is mogelijk om als hulptuinder aan de slag te gaan als de eigen verantwoordelijkheid voor een eigen tuin (nog) teveel is.

De vier seizoenen

Leden van VTV-Huizen werken graag buiten en genieten dan van de tuin. Tijdens de vier seizoenen veranderen de werkzaamheden op de tuin gaandeweg. In het voorjaar is er een en al activiteit en liggen de tuinen er keurig verzorgd bij met nieuwe aanplant die net boven de grond uit komt. Gedurende de zomer verandert dit in veel oogstactiviteiten en prachtige bloementuinen. Wateroverlast of -tekort wordt via de omringende sloten gereguleerd. Vooral tijdens de voorjaarsgroeispurt moet er regelmatig gewied worden.             In de herfst wordt er nog volop geoogst en groeit het onkruid minder  hard. Dit komt vaak mede door de enorme stortbuien die kunnen vallen waardoor de planten met hun voeten in het water komen te staan waar ze niet van houden. Ook in de winter tot in het vroege voorjaar kan er sprake zijn van regelmatige wateroverlast die minder schade geeft. Dan zien we vooral snoei- en spitactiviteiten op de tuin en verschijnen de kassen en andere bouwsels. Natuurlijk is dit ook de tijd voor grondverbetering.

Op 15 december a.s. wordt een Algemene Leden Vergadering gehouden in de kantine van het complex

X