Werkgroep "Droomtuin 2025"

Wegens de brand op ons complex is de werkgroep stilgelegd tot de ALV in 2018.

De werkgroep "Droomtuin 2025" is opgericht. Het doel van deze werkgroep is om een realistisch voorstel te maken over hoe ons complex er in het jaar 2025 uit dient te zien.
Dit voorstel wordt in de jaarvergadering van 2017 gepresenteerd.

Voorlopig bestaat deze werkgroep uit de volgende leden:

Karin van der Eshof
Irene Haring
Bert Hoebee
Roy van Midde
Paul van Zomeren
Paul Laney

Inmiddels heeft de werkgroep een uitgewerkt plan bij het bestuur ingeleverd.

In het kader van onze toekomst heeft de werkgroep op 15 oktober 2016 een bezoek gebracht aan "Onze Volkstuinen" in Almere (www.onzevolkstuinen.nl).

Deze volkstuinen zijn geheel in een kas gevestigd. Hierdoor wordt het seizoen met 2-3 maanden verlengd. De eigenaar van de kas, Ro'n, gaf ons veel informatie over wat er allemaal bij zo'n kas komt kijken. Zo is de kas volledig biologisch, waarbij hij zorgt dat er insecten uitgezet worden om ongedierte op te peuzelen. Ook zet hij hommels uit, om de bloemen te bevruchten. Verder zorgt hij voor (onkruid-vrije) compost en stromend water op elke tuin. Alle planten mogen op het complex staan, behalve aardappels en wiet.

Je kun duidelijk zien dat de planten het er super goed doen. En de opbrengst per vierkante meter is meer dan op een buiten tuin.

Mocht zo'n kas ooit bij ons op het complex komen (eventueel in kleinere vorm) dan is Ron bereidt ons van alle ins- en uits te voorzien.

Hieronder volgen een aantal foto's, die voor zich spreken.

Copyright © 2020. All Rights Reserved.