Aanvraag kweekkas

Voor alle kweekkassen hoger dan 80 cm (dat is de maximale hoogte voor een koude bak met éénruiters) is toestemming van de vereniging nodig. Het bestuur heeft in samenspraak met het Kweekkascommissie (KKC) de volgende voorschriften opgesteld:

 

1.    Afmetingen.

       200 meter tuinen    - maximale grondoppervlak kweekkas (4x3x2):                          12 m2

                                   - maximale grondoppervlak tomatenkas (4x1,5x1,8):                      6 m2

       100 meter tuinen    - maximale oppervlakte kweek- en tomatenkas tezamen:          12 m2

       50 meter tuinen      - maximale oppervlakte kweek- of  tomatenkas :                         4 m2

 

2.    Materiaal bijv. hout (alleen donkergroen) en blank of lichtgroen gewapend plastic.

       U.V.-bestendig. Maximale lengte van de kas 4 meter en maximale hoogte 2 meter.

       Voor de kleine kassen is ook een constructie van aluminium, glas of perspex toegestaan.

3.    Op 200 meter tuinen mag naast de kweekkas (12 m2) ook een tomatenkas geplaatst worden met een maximale oppervlakte van 6 m2 en maximaal 1,8  meter hoog. Op de 100 meter tuinen mag  een kweekkas( 8m2 ) en/of een tomatenkas( 4 m2) geplaatst worden. Op een 50 meter tuin mag slechts één (tomaten) kas van 4 m2 geplaatst worden.

4.    Afstand tussen kas en tuingrens minimaal 1 meter en 1 meter uit de sloot- of greppelkant.

5.    De aanvra(a)g(st)er dient een tekening of schets met maatvoering en gebruikte materialen bij          zijn/haar aanvraag te voegen.

6.    De opbouw van de kas mag pas starten na schriftelijke toestemming van het bestuur op advies van de KKC.

7.    De vereniging is niet aansprakelijk voor schade aan eigendommen van derden.

 

Download hier het aanvraagformulier, dit formulier kunt u inleveren bij de centrale kas of opsturen naar het secretariaatDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

 

 

 

Klik op de tekening hierboven om het te vergroten.

 

 

Copyright © 2018. All Rights Reserved.